Ράδιο ἈνθοΕυωδίες

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Ἡ διακονία ἑνός ταπεινοῦ Γέροντα τῆς ἐποχῆς μας


Η διαδρομή και διακονία ενός γέροντα της εποχής μας, του μακαριστού ιερομονάχου π. Ιακώβου Τσαλίκη, παρουσιάζεται μέσα από ένα εξαιρετικά επιμελημένο ντοκιμαντέρ του 1998, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει κανείς ελεύθερα στο YouTube. Πρόσωπα που γνώρισαν τον μακαριστό Γέροντα, που συνδέθηκαν μαζί του πνευματικά και κοινωνικά - την περίοδο που ακόμα ήταν λαϊκός, μιλούν για την προσωπικότητα του Ιακώβου Τσαλίκη, την ευγενική ψυχή του, το απαράμιλλο ήθος του, τα πνευματικά χαρίσματά του, την εδραία πίστη του και την αγάπη για τον Άνθρωπο και τον Θεό.

Την επιμέλεια του ντοκιμαντέρ είχε ο κ. Κωνσταντίνος Τσινάλης και τη σκηνοθεσία ο κ. Φώτης Πολυχρονόπουλος, στους οποίους αξίζουν συγχαρητήρια για την ποιοτική δουλειά τους και για την ευαισθησία και τον σεβασμό με τον οποίο προσέγγισαν τον βίο του Γέροντα Ιακώβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και ο μακαριστός πλέον ηγούμενος της Μονής του Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία κυρός Κύριλλος.

Καθημερινά εκατοντάδες προσκυνητές καταφθάνουν στην Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ προκειμένου να προσευχηθούν στον Άγιο και να ανάψουν κερί στη μνήμη του. Με ευλάβεια προσκυνούν το μνήμα του Γέροντος Ιακώβου, τώρα πια και του πατρός κυρού Κυρίλλου, ανάβουν κερί και σιωπηλά κάνουν τη προσευχή τους.

Πηγή: Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ